Aanmelden

Als u hulp en ondersteuning wilt krijgen van Maashorst, heeft u een verwijzing nodig van een Basisteam Jeugd en Gezin, Bureau Jeugdzorg of de (huis)arts en een verleningsbesluit van de gemeente. Als een hulpvraag heeft, dan kunt u contact opnemen met een Basisteam Jeugd en Gezin bij u in de buurt.

De hulp en ondersteuning die het Basisteam biedt, is gratis. Met een verwijzing voor Jeugdhulp kunt u zich bij Maashorst aanmelden. U kunt ook contact opnemen met het Basisteam Jeugd en Gezin in uw gemeente of met uw eigen (huis)arts. Ook kan de gezinsvoogd of voogd van Bureau Jeugdzorg u doorverwijzen. Hieronder vindt u meer informatie over deze organisaties.

Huisarts
Huisarts
Voor 1 januari 2015 kon de huisarts of een andere arts u al verwijzen voor hulp die werd gefinancierd vanuit de Zorgverzekeringswet. Nu alle Jeugdhulp de verantwoordelijkheid is van de gemeenten, kan de huisarts u verwijzen naar alle vormen van Jeugdhulp. Dus ook die van Maashorst. De huisarts werkt daarin samen met het Basisteam Jeugd en Gezin. Met de verwijzing van de huisarts kunt u zelf naar een gecontracteerde jeugdhulpaanbieder zoals Maashorst gaan.
School / (kinder)opvang
School / (kinder)opvang

Als het met uw kind op school niet goed gaat, dan zal de leerkracht of de groepsleid(st)er dit met u bespreken. De school of (kinder)opvang waar uw kind naar toe gaat, werkt samen met een Basisteam Jeugd en Gezin. Samen met u kan de leerkracht of de groepsleid(st)er een medewerker van het Basisteam in schakelen die met u samen op zoek gaat naar welke Jeugdhulp nodig is. Lees er meer over op de pagina Basisteam Jeugd en Gezin.

Deel deze pagina op